«ОсвітАналітика» Аналітичний Центр Київського університету імені Бориса Грінченка

Новини

Огляд освітніх новин та проєктів НПА: 5-7 травня 2021 року

Що нового в освіті? Головне за тиждень – у дайджесті ОсвітАналітики

 

1. Затвердили методрекомендації щодо формування внутрішньої системи якості освіти у закладах профосвіти

Міністерство освіти і науки України затвердило Методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

До методичних рекомендацій додаються орієнтовні критерії оцінювання освітніх і управлінських процесів закладу профосвіти.

Частина цих критеріїв відповідає аналогічним критеріям, що були раніше затверджені МОН для закладів загальної середньої освіти. Докладні роз’яснення щодо застосування цих критеріїв школами можна знайти в публікації «Абетка для директора» тут.

Рекомендуємо керівникам закладів профосвіти звертатися до вказаного видання щодо тих критеріїв, які «перетинаються» для закладів середньої та професійно-технічної освіти.

 

2. Оновили протиепідемічні заходи у закладах освіти під час карантину, спричиненого COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України оновило перелік протиепідемічних заходів для закладів освіти через пандемію COVID-19.

Про це йдеться у постанові №4 від 23 квітня 2021 року головного державного санітарного лікаря, яку нещодавно опублікували.

 

3. МОН просить школи та заклади профосвіти надіслати попередні замовлення на документи

Міносвіти просить середні школи та заклади професійно-технічної освіти до 1 липня надіслати державному підприємству «Інфоресурс» попередні замовлення на документи про повну загальну середню освіту для випускників 2022 року.

Докладніше про це за посиланням.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші новини

Уряд «переписав» правила використання освітньої субвенції та формулу її розподілу

Освітня субвенція — кошти, що спрямовуються з державного бюджету до місцевих бюджетів і призначені для виплати зарплати вчителям. Якщо коштів освітньої субвенції для цього недостатньо,

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Позиція Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти

У черговому випуску бюлетеня «Академічна доброчесність» ми переклали позицію Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти. Члени групи підсумовують, що

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти»

14 грудня 2023 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти». Захід

Print Friendly, PDF & Email
докладніше