«ОсвітАналітика» Аналітичний Центр Київського університету імені Бориса Грінченка

Новини

Презентація аналітичного звіту “Ефективна та прозора процедура акредитації освітніх програм правників як необхідна умова якості юридичної освіти”

 

10 червня 2024 року у Домі громадянського суспільства ІСАР Єднання відбулася презентація аналітичного звіту та полісі-бріфу “Ефективна та прозора процедура акредитації освітніх програм правників як необхідна умова якості юридичної освіти”.

Звіт підготовлено експертами Аналітичного центру “Інститут законодавчих ідей” та Аналітичного центру “ОсвітАналітика” Київського столичного університету імені Бориса Грінченка в межах проєкту “Ефективна та прозора процедура акредитації освітніх програм правників як необхідна умова якості юридичної освіти”, який реалізується за підтримки американського народу, наданої через USAID Ukraine – USAID Україна в рамках Програми Програма USAID “Справедливість для всіх” – USAID Justice for All Activity.

У заході взяли участь: Тетяна Хутор, голова Аналітичного центру “Інститут законодавчих ідей” (ІЗІ), Артем Шаіпов, юридичний радник Програми USAID “Справедливість для всіх”, Михайло Винницький, заступник Міністра освіти і науки України з питань вищої освіти, Андрій Бутенко, Голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти,  Іван Назаров, Заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Євген Ніколаєв, Директор Аналітичного центру «ОсвітАналітика» Університету Грінченка,  Іван Шемелинець, Експерт з правничої освіти Фундації ДЕЮРЕ, Анастасія Пеценчук, Юристка-аналітикиня, керівниця освітнього та культурного напрямку ІЗІ.

Найбільш типовими проблемами акредитаційної експертизи аналітики виявили наступні: обмеження можливості здобувачів обирати вибіркові освітні компоненти, зловживання можливістю отримати умовну акредитацію без проведення акредитаційної експертизи, неефективний рівень процедури одночасної акредитації декількох ОП, та інші.

Так, було розроблено рекомендації як для Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти, так і для Міносвіти та закладів вищої освіти. Серед рекомендації для Нацагентства та Міносвіти наступні: відмова від одночасної експертизи декількох освітніх програм, переглянути формулювання окремих критеріїв акредитації, встановити чіткі підстави, за якими заклад вищої освіти має право на акредитацію своїх освітніх програм з частковим проведенням або без проведення акредитаційної експертизи та інші.

Із повним текстом аналітичного звіту можна ознайомитися тут: Ефективна та прозора процедура акредитації освітніх програм правників як необхідна умова якості юридичної освіти.

Короткий полісі-бріф: Ефективна та прозора процедура акредитації освітніх програм правників як необхідна умова якості юридичної освіти.

Відеозапис заходу дивіться за посиланням: https://fb.watch/sGk64gygne/.

Фото: Інститут законодавчих ідей

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші новини

Презентація аналітичного звіту “Ефективна та прозора процедура акредитації освітніх програм правників як необхідна умова якості юридичної освіти”

  10 червня 2024 року у Домі громадянського суспільства ІСАР Єднання відбулася презентація аналітичного звіту та полісі-бріфу “Ефективна та прозора процедура акредитації освітніх програм правників

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Уряд «переписав» правила використання освітньої субвенції та формулу її розподілу

Освітня субвенція — кошти, що спрямовуються з державного бюджету до місцевих бюджетів і призначені для виплати зарплати вчителям. Якщо коштів освітньої субвенції для цього недостатньо,

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Позиція Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти

У черговому випуску бюлетеня «Академічна доброчесність» ми переклали позицію Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти. Члени групи підсумовують, що

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти»

14 грудня 2023 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти». Захід

Print Friendly, PDF & Email
докладніше