«ОсвітАналітика» Аналітичний Центр Київського університету імені Бориса Грінченка

Новини

Презентовано аналітичний звіт щодо здобутків і викликів експерменту з присудження наукового ступеня доктора філософії

У 2016 році в Україні почалася підготовка докторів філософії. Експерти Аналітичного центру “ОсвітАналітика” у партнерстві із Радою молодих учених при МОН України у своєму звіті проаналізували досвід українських закладів вищої освіти і наукових установ з підготовки докторів філософії за новими правилами. 

Аналітичний звіт “Здобутки і виклики експерименту з присудження наукового ступеня доктора філософії” презентовано 11 січня в пресцентрі “Укрінформ”.

У презентації взяли участь автори звіту — Євген Ніколаєв, Лариса Колісник, Вікторія Меняйло, Юлія Бреус; голова Ради молодих вчених при МОН України — Олеся Ващук; представники НАЗЯВО — Андрій Бутенко та Олена Єременко; рецензенти дослідження — Тарас Фініков та Євгенія Поліщук; директор Аналітичного центру “ОсвітАналітика” КУБГ — Іван Шемелинець. 

В рамках цього дослідження опрацьовано статистичну інформацію щодо підготовки аспірантів в Україні, основні документи бюджетної політики, документи МОН з питань атестації наукових кадрів, матеріали акредитації програм підготовки докторів філософії. Крім того, автори цього звіту провели онлайн-анкетування аспірантів і завідувачів аспірантурою українських закладів вищої освіти і наукових установ.

Повну версію звіту дослідження можна прочитати тут.

Відеозапис презентації дивіться за цим посиланням.

Дане дослідження проведене в межах Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Думки та позиції, викладені у цій публікації, є позицією авторів та не обов’язково відображають позицію Посольства Швеції в Україні, Міжнародного фонду «Відродження» та Ініціативи відкритого суспільства для Європи (OSIFE).

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші новини

Уряд «переписав» правила використання освітньої субвенції та формулу її розподілу

Освітня субвенція — кошти, що спрямовуються з державного бюджету до місцевих бюджетів і призначені для виплати зарплати вчителям. Якщо коштів освітньої субвенції для цього недостатньо,

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Позиція Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти

У черговому випуску бюлетеня «Академічна доброчесність» ми переклали позицію Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти. Члени групи підсумовують, що

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти»

14 грудня 2023 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти». Захід

Print Friendly, PDF & Email
докладніше