«ОсвітАналітика» Аналітичний Центр Київського університету імені Бориса Грінченка

Новини

Моніторинг освітнього законодавства під час воєнного стану. Документи, оприлюднені 4 – 9 квітня квітня 2022 року

 

 

 

Постанова КМУ від 09.04.2022 р. № 417 «Про денонсацію Угод у галузі освіти і науки з Республікою Білорусь»

Денонсовано договори України з білоруссю про взаємне визнання і еквівалентність документів про освіту і вчені звання; про співробітництво в галузі атестації наукових та науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації; про співробітництво в галузі науки і технологій.

Наказ МОЗ від 16.03.2022 р. № 493 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 22 червня 2021 року № 1254»

Внесено зміни до порядку підготовки лікарів в інтернатурі.

Лист МОН від 02.04.2022 р. № 1/3845-22 «Про рекомендації для працівників закладів дошкільної освіти на період дії воєнного стану в Україні»

Міносвіти надає рекомендації щодо діяльності закладів дошкільної освіти на період дії правового режиму воєнного стану.

Документ також містить низку ілюстративних матеріалів та форм, що їх можна використовувати у роботі з дітьми.

Лист МОН від 04.04.2022 р. № 1/3872-22 «Про методичні рекомендації „Перша психологічна допомога. Алгоритм дій“»

Міносвіти надсилає розгорнуті методичні та інформаційні матеріали щодо надання першої психологічної допомоги учасникам освітнього процесу.

Лист МОН від 07.04.2022 р. № 1/3952-22 «Про закінчення навчального року в закладах професійної (професійно-технічної) освіти»

З урахуванням воєнного стану МОН наголошує на необхідності забезпечення безпеки учнів, а також реалізації їх прав на освіту. Роботу закладів професійної (професійно-технічної) освіти слід організувати залежно від ситуації в регіоні. Можливе тимчасове призупинення освітнього процесу або організація освітнього процесу за дистанційною або змішаною формами навчання. У листі також запропоновано низку організаційно-методичних рекомендацій загального характеру.

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив інформацію про зміст, структуру й оцінювання блоку національного мультипредметного тесту (НМТ) з української мови та математики. Як очікується, НМТ цьогоріч складатимуть випускники середніх шкіл для вступу до закладів вищої освіти. НМТ міститиме три блоки завдань — з української мови, математики та історії України.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші новини

Уряд «переписав» правила використання освітньої субвенції та формулу її розподілу

Освітня субвенція — кошти, що спрямовуються з державного бюджету до місцевих бюджетів і призначені для виплати зарплати вчителям. Якщо коштів освітньої субвенції для цього недостатньо,

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Позиція Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти

У черговому випуску бюлетеня «Академічна доброчесність» ми переклали позицію Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти. Члени групи підсумовують, що

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти»

14 грудня 2023 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти». Захід

Print Friendly, PDF & Email
докладніше