«ОсвітАналітика» Аналітичний Центр Київського університету імені Бориса Грінченка

Новини

Моніторинг освітнього законодавства під час воєнного стану. Документи, оприлюднені 9 – 21 травня 2022 року

 

 

 

Постанова КМУ від 13.05.2022 р. № 599 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питань академічної мобільності»

Постановою дію чинного порядку організації академічної мобільності учасників освітнього процесу поширено на заклади фахової передвищої та, з певними особливостями, професійної (професійно-технічної) освіти, а також деталізовано норми щодо низки питань.

Наказ МОН від 13.05.2022 р. № 434 «Про організацію та проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту»

Національний мультипредметний тест у поточному році необхідно скласти для вступу на будь-яку спеціальність на бакалаврат, а також для вступу до магістратури на ветеринарні і медичні спеціальності. Наказом регламентовано основні питання проведення цього тесту. Детальніша інформація з цього питання для вступників розміщена на офіційному сайті УЦОЯО.

Наказ МОН від 13.05.2022 р. № 438 «Про деякі питання зарахування до закладів загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні»

Прийом заяв про зарахування до середніх шкіл, поданих за допомоги будь-якого засобу зв’язку, має здійснюватися до початку 2022/2023 навчального року.

Наказ МОН від 16.05.2022 р. № 445 «Про затвердження Переліку населених пунктів України, на території яких буде сформовано попередню мережу тимчасових екзаменаційних центрів для проведення основних сесій національного мультипредметного тесту»

З міркувань безпеки затверджений цим наказом перелік не оприлюднюється. Учасники національного мультипредметного тесту одержуватимуть інформацію про адреси екзаменаційних центрів в індивідуальному порядку.

Наказ МОН від 19.05.2022 р. № 465 «Про затвердження Переліку закордонних населених пунктів, на території яких буде створено тимчасові екзаменаційні центри для проведення основних сесій національного мультипредметного тесту»

Згідно з інформацією УЦОЯО, вступники до українських університетів зможуть скласти національний мультипредметний тест у 39 містах таких країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

Наказ МОН від 20.05.2022 р. № 466 «Про деякі питання видачі документів про загальну середню освіту в умовах воєнного стану в Україні»

У термін до 30 травня департаменти (управління) освіти і науки обласних та Київської міської державної адміністрації мають зібрати інформацію про заклади освіти, в яких неможливо організувати видачу документів про загальну середню освіту та додатків до них. З урахуванням цієї інформації департаменти (управління) освіти мають визначити інші заклади освіти, через які здійснюватиметься видача зазначених документів.

Лист МОН від 06.05.2022 р. № 1/4957-22 «Щодо безкоштовного членства українських закладів вищої освіти в Європейській асоціації університетів»

Міносвіти інформує, що Європейська асоціація університетів (EUA) схвалила комплекс заходів на підтримку українського сектора вищої освіти. Зокрема скасовано членські внески усіх українських ЗВО до EUA. У цьому зв’язку МОН пропонує українським закладам вищої освіти ставати членами Європейської асоціації університетів.

Лист МОН від 13.05.2022 р. № 1/5119-22 «Про здійснення превентивних заходів серед дітей та молоді в умовах воєнного стану в Україні»

Напередодні літніх канікул Міносвіти надсилає інформаційні матеріали щодо заходів із профілактики вживання алкогольних напоїв та наркотичних речовин дітьми та молоддю.

Лист МОН від 13.05.2022 р. № 1/5133-22 «Про розгляд звернення»

Міносвіти роз’яснює, що у період дії воєнного стану працівникам надається щорічна основна оплачувана відпустка тривалістю 24 календарні дні. Подовжена тривалість щорічної основної відпустки для педагогічних працівників не скасовується. Надання невикористаних у період дії воєнного стану днів щорічної відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану.

Громадське обговорення

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до переліку професій загальнодержавного значення, підготовка за якими здійснюється за кошти державного бюджету». Проєкт акта розроблено з метою оновлення переліку професій загальнодержавного значення професіями, що є найбільш затребуваними на ринку праці в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови країни. Громадське обговорення триває до 02.06.2022 р.

Проєкт наказу МОН «Про затвердження Порядку утворення та умов функціонування спеціальних класів у закладах загальної середньої освіти». Громадське обговорення триває до 29.05.2022 р.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші новини

Уряд «переписав» правила використання освітньої субвенції та формулу її розподілу

Освітня субвенція — кошти, що спрямовуються з державного бюджету до місцевих бюджетів і призначені для виплати зарплати вчителям. Якщо коштів освітньої субвенції для цього недостатньо,

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Позиція Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти

У черговому випуску бюлетеня «Академічна доброчесність» ми переклали позицію Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти. Члени групи підсумовують, що

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти»

14 грудня 2023 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти». Захід

Print Friendly, PDF & Email
докладніше