«ОсвітАналітика» Аналітичний Центр Київського університету імені Бориса Грінченка

Новини

Моніторинг освітнього законодавства під час воєнного стану. Документи, оприлюднені 1- 13 серпня 2022 року

 

 

 

Закон України від 18.07.2022 р. № 2421-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання трудових відносин з нефіксованим робочим часом»

Запроваджується нова форма трудового договору — трудовий договір з нефіксованим робочим часом, відповідно до якого не встановлено конкретний час виконання роботи. Обов’язок працівника виконувати таку роботу виникає виключно у разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що така робота буде надаватися постійно. Згідно з трудовим договором з нефіксованим робочим часом, робота оплачуватиметься відповідно до фактично відпрацьованої кількості годин, але не менш як за 32 години робочого часу на місяць. Оплата роботи за цим договором також можлива за відрядною системою.

Наказом МОН від 02.08.2022 р. № 693 затверджено Державний професійний стандарт з професії «Офіс-адміністратор».

Лист МОН від 02.08.2022 р. № 1/8709-22 «Про деякі особливості зарахування вступників»

Приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти роз’яснено особливості зарахування на навчання вступників, які не мають військово-облікового документа.

Листом від 02.08.2022 р. № 1/8794-22 Міносвіти надсилає Аналітичні матеріали про діяльність психологічної служби у системі освіти, стан забезпечення закладів освіти практичними психологами і соціальними педагогами та рекомендації щодо пріоритетних напрямів психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу учасників освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році.

Лист МОН від 08.08.2022 р. № 1/8981-22 «Про надання рекомендацій за квотою-2»

Приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти надано роз’яснення щодо порядку внесення в ЄДЕБО інформації про вступників, які мають право на пільгу за квотою-2 (проживання на тимчасово окупованій території України та ін.).

Лист МОН від 10.08.2022 р. № 1/9105-22 «Щодо організації виховного процесу в закладах освіти у 2022/2023 н. р.»

Міносвіти надсилає інформаційні матеріали з питань організації виховної діяльності у закладах освіти, національно-патріотичного виховання, прав дитини, протидії булінгу, запобігання домашньому насильству, протидії торгівлі людьми, профілактики шкідливих звичок і девіантної поведінки, розвитку учнівського самоврядування, сімейного виховання, психологічної підтримки учасників освітнього процесу.

Лист НМЦ вищої та фахової передвищої освіти від 04.08.2022 р. № 159 «Про дослідження ефективності системи підвищення кваліфікації»

НМЦ проводить опитування педагогічних працівників фахових коледжів щодо результативності наявних програм підвищення кваліфікації. Педагогів просять пройти опитування за цим посиланням до 5 вересня.

 

Громадське обговорення:

Проєкт постанови КМУ «Питання Національних наукових центрів» — обговорення до 24.08.2022 р.

Проєкти Державних освітніх стандартів з професій:

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наші новини

Уряд «переписав» правила використання освітньої субвенції та формулу її розподілу

Освітня субвенція — кошти, що спрямовуються з державного бюджету до місцевих бюджетів і призначені для виплати зарплати вчителям. Якщо коштів освітньої субвенції для цього недостатньо,

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Позиція Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти

У черговому випуску бюлетеня «Академічна доброчесність» ми переклали позицію Болонської робочої групи щодо ролі академічної доброчесності в Європейському просторі вищої освіти. Члени групи підсумовують, що

Print Friendly, PDF & Email
докладніше

Круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти»

14 грудня 2023 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл «Перезавантаження реформи «Нова українська школа»: упровадження нового змісту базової середньої освіти». Захід

Print Friendly, PDF & Email
докладніше